Φωτογραφικό άλμπουμ

Περιγραφή
Σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα πυκνά ελατοδάση, περιστοιχισμένο από τα Ευρυτανικά βουνά και μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Καρπενησίου βρίσκεται το Κέντρο Προετοιμασίας Αθλητών Καρπενησίου. Εγκαινιάστηκε το 2002 και δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Η γεωγραφική του θέση με το υψόμετρο των 900μ περίπου, το καθαρό οξυγόνο, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις το καθιστούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας της χώρας μας το οποίο κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκά.

Με τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι το επισκέπτονται συστηματικά για την βασική τους προετοιμασία μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League αλλά και κορυφαίες ομάδες μπάσκετ όπως είναι η εθνική μας ομάδα και οι "αιώνιοι" ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Μέρος της προετοιμασίας τους από τον χώρο του στίβου πραγματοποιούν ακόμη και ολυμπιονίκες αλλά και πανελλήνιοι πρωταθλητές είτε μεμονωμένα είτε με τους συλλόγους τους.

Το αθλητικό κέντρο εκτός από τα άτομα που ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό το επισκέπτονται μεγάλος αριθμός ατόμων από την γύρο περιοχή αλλά και επισκέπτες για περίπατο απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο.

Το κέντρο προετοιμασίας αθλητών Καρπενησίου περιλαμβάνει τις παρακάτω εγκαταστάσεις οι οποίες χωρίζονται σε ανοιχτών και κλειστών χώρων.


Εγκαταστάσεις ανοιχτών χώρων:
Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου εκ των οποίων το ένα διαθέτει κερκίδες 1500 ατόμων και στίβο 400μ με οχτώ διαδρομές και το άλλο στίβο 400μ με έξι διαδρομές.
Γήπεδο ρίψεων.
Τρία γήπεδα μπάσκετ.
Δύο γήπεδα τένις.
Δύο γήπεδα βόλεϊ.
Δύο γήπεδα χάντμπολ.
Δρόμο για jogging μήκους 2 χιλιομέτρων.

Εγκαταστάσεις κλειστών χώρων:
Κλειστό προπονητήριο
Περιλαμβάνει αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, τρεις αίθουσες για πάλη, πυγμαχία, άρση βαρών και τζούντο, ευθεία στίβου τριών διαδρομών 80μ, δύο αίθουσες εκγύμνασης για φυσική κατάσταση, σάουνα, αίθουσα φυσικοθεραπείας, ιατρικό εργομετρικό κέντρο, αποδυτήρια και γραφεία ομοσπονδιών.
Κτίριο διοίκησης, εκπαίδευσης και αναψυχής
Περιλαμβάνει το γραφείο διοίκησης, αίθουσα σεμιναρίων, βιβλιοθήκη και εντευκτήριο με μπαρ και σαλόνι.
Κτίριο αποδυτηρίων
Περιλαμβάνει εκτός από τα αποδυτήρια ρεσεψιόν και κυλικείο.
Κτίριο κερκίδων
Περιλαμβάνει αποδυτήρια και κυλικείο.